Vrijwilliger worden bij Ummah Care Network

We verwelkomen mensen die onze islamitische grondhouding een warm hart toedragen en (vrijwillig) mee willen helpen. Professionals zijn belangrijk bij het bieden van de juiste (pedagogische) hulp. Maar naast professionals, zijn vrijwilligers van onschatbare waarde.

We zijn altijd eerst mens en pas daarna patiënt of cliënt. Onze benadering kent daarom een holistisch* karakter.

We gaan uit van het principe dat we mensen om ons heen nodig hebben die ons bijstaan en met ons een stukje meelopen op onze weg naar herstel. Lieve mensen, leuke mensen, grappige mensen, aandachtige mensen, oude mensen en jonge mensen, mensen met levenservaring. Kortom, mensen die lief voor ons zijn en voor ons zorgen.

Iedereen kan zijn of haar bijdrage leveren aan het welbevinden en herstel van een ander mens. Wilt u een stukje meelopen in het leven van een ander? Een medemens helpen op weg naar herstel, acceptatie of begrip? Laat het ons weten en neem contact op.

 


*Hollistisch: komt van het woord ‘holos’ wat heel betekent in de Griekse taal. Bij een holistische kijk op de mens zien we een mens als eenheid van zowel het lichaam als de geest. De eenheid van alle lichamelijke, fysieke en spirituele processen die (sterk) op elkaar van invloed zijn. Bij disbalans kan dit op verschillende vlakken problemen geven. Denk aan (verminderde) gezondheid, psychische klachten etcetera.