Over Ummah Care Network

 

 
In 2013 is de initiatiefnemer van Ummah Care Network gestart met het vertellen van de boodschap: Nederland is klaar voor een nieuwe organisatie als het gaat om onze kinderen en jeugd: een eigen islamitische zorgboerderij.
Door alle enthousiaste reacties en hulp is nu, met de wil van Allah, Ummah Care Network ontstaan. Wij zijn uitgegroeid tot een samenwerkingsverband waarin vele broeders en zusters zich sterk maken om de organisatie in te richten zodat we kinderen en gezinnen kunnen steunen en ook andere broeders en zusters zoals ouderen, studenten en mensen met een beperking.

Onze visie voor de komende twee jaar is om een locatie te starten in de omgeving van Groningen zodat we professionele opvang kunnen bieden aan kinderen en jongeren. We zijn in binnen- en buitenland fondsen aan het werven en op zoek naar een geschikte ruimte. Daarnaast willen we, met de wil van Allah, een aantal andere projecten starten zoals:
• scholen,
• islamitische gezondheidscentra en woonvoorzieningen,
• hulp voor ouderen en anders zorgbehoevenden, die steun nodig hebben bij huishouden en verzorging,
• ondersteuning voor studenten die begeleiding nodig hebben van een mentor.
Deelnemen en samen leven staat centraal. Primair richten wij ons op moslims. Echter, een ieder die ons wil inschakelen of steunen is welkom, mits de Islamitische grondslag wordt gerespecteerd en gehanteerd.

Er zijn diverse broeders en zusters die zich zichtbaar inzetten voor Ummah Care Network. Daarnaast zijn er (vele) broeders en zusters die achter de schermen meehelpen en meewerken zoals onderwijzers, verpleegkundigen, kraamverzorgenden, SPH-ers, SMD-ers, SJD-ers, directeuren. Maar ook juristen, artsen, pedagogische medewerkers, communicatieadviseurs, designers, vertalers en buitenlandse studenten van de Rijks Universiteit Groningen (RUG). Alhamdullilah!

We bieden ook

  • Trainingen voor zorgprofessionals
  • Trainingen voor ouders en kinderen
  • Trainingen, coaching en begeleiding op velerlei gebieden.

div