div

Jongeren zijn een gewin voor deze gemeenschap en vormden de hoop voor een glorierijke toekomst. Zij zijn een bloeiende lente, een bonzend hart en een brandende fakkel die de moslimgemeenschap beschermt tegen de razende winden en de verwoestende stromen.

(Saalim al Adjmie) 

div

Studenten, zij vormen onze toekomst

Studenten

Voor (internationale) studenten is hun studietijd een tijd in het leven waarin zij zich ontwikkelen, kennis opdoen en de keuzes gaan maken voor hun verdere toekomst. Zij worden gevormd tot volwassenen die straks de mensheid dienen met hun talenten en krachten.

Wij willen hen steunen bij het vinden van het juiste pad dat Allah voor hen heeft bestemd en waar nodig op weg helpen om de eerste stappen te zetten.

Sprankelend en vaak vol energie en wil gaan studenten aan de slag om nu vaardigheden te ontwikkelen voor later. Tijdens deze jaren kunnen zich onverwachts en uit onverwachte hoeken allerlei problemen en uitdagingen aandienen. Deze maken dat je soms nieuwe keuzes moet maken, andere vrienden moet kiezen en voor dilemma’s kunt komen te staan. Zowel praktisch als spiritueel.

Hoe ga je daar vervolgens als moslim jongere mee om? Wat doe je wel en wat doe je niet? Waar liggen de grenzen en hoe kun je deze bewaken? En wat als dingen misgaan? Misschien valt de studie tegen en weet je niet hoe nu verder. Of moet je dingen doen die je niet had voorzien en indruisen tegen je normen en waarden. Ook kan het lastig zijn om tijdelijk te studeren in een land waar de normen en waarden zo Westers zijn dat jij er last van krijgt.

Als je twijfelt, je morele kompas uit koers raakt of als je simpelweg praktische ondersteuning nodig hebt, dan kun je bij ons terecht. Het grootste gevaar zijn niet de uitdagingen maar het alleen blijven zitten met je gevoel en je vragen.
Wij beschikken over een team van vrijwilligers en professionals waar je terecht kunt voor advies en hulp. Veel vrijwilligers zijn zelf studenten of hebben recent hun studie afgerond. Het zijn ervaringsdeskundigen, die jouw dilemma’s begrijpen. Daardoor gaat het gesprek vaak al veel makkelijker en heb je soms aan een half woord genoeg.

Neem ook een kijkje op onze Facebook pagina: islamitische studentenvereniging Noord Nederland.