div

‘’Jullie die geloven! Eet van de goede dingen die Wij jullie voor jullie levensonderhoud gegeven hebben en betuigt dank God, als Hij is die jullie dienen’’

(Koran 2:172)

div

Genezing volgens de Koran, Sunnah en Hijama

Gezondheid is een belangrijk onderdeel van de levenswijze van moslims. Het is een daad van aanbidding om goed voor ons lichaam te zorgen. We zetten ons daarom in om mensen te leren hoe ze gezond kunnen leven en wat ze kunnen doen als ze ziek worden.

De gezondheid van de mens is gebaseerd op 3 onderdelen:

Het hoogste niveau is Allah (subhanahu wa ta’ala) en de Profeet (sallalahu ‘alaihi wasalam). Dat betekent dat we eerst kijken naar de Koran en Sunnah. Het middelste niveau is de natuur. Het onderste niveau is wat de mens er van maakt en denkt (eigen zienswijze).

Het kenmerkende verschil tussen islamitische en westerse geneeswijzen is dat de islamitische geneeswijze is gebaseerd op 2 punten:

1. Alamja > gebruik van natuurlijke middelen.
2. illahia > via Allah. Dat is volgens de kennis die wij van Allah gekregen hebben.

Gezond leven volgens Islamitische principes

Als wij gezond willen leven moeten wij het voorbeeld nemen aan de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). Dus niet alleen het voorbeeld volgen, volgens zijn spirituele wijze, maar wij dienen ook zijn voorbeeld te volgen op het gebied van alle andere zaken. zoals relatie met anderen, genezingswijzen, het soort voedsel die wij consumeren.

Je hebt als mens kennis EN begrip nodig. Gezond maken doet Allah! Wij willen niet alleen symptomen bestrijden maar ook kennis vermeerderen en vooral doorgeven. Er is een landelijk netwerk van artsen, ervaringsdeskundigen en broeders en zusters die met elkaar van gedachten wisselen over diverse onderwerpen die te maken hebben met gezondheid. Er worden ook regelmatig workshops georganiseerd in binnen en buitenland door Ummah Care Network.
Daarnaast wordt er veel informatie uitgewisseld via bijvoorbeeld sociale media en vinden er regelmatig bijeenkomsten plaats, waarbij mensen meer kunnen leren over gezond leven volgens islamitische principes.